Pohjois-Suomen valtion metsistä kuusi kympillä, kunhan lupa on hankittu

Lupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä.

Metsähallitus jatkaa kuusi kympillä -kampanjaa Pohjois-Suomen valtion metsissä tänäkin vuonna. Kuusen voi hakea itse valtion metsistä, jos on hankkinut siihen luvan. Kuusiluvan voi ostaa Eräluvat-verkkokaupasta (verkkokauppa.eraluvat.fi) tai Rovaniemeltä Pilke-tiedekeskuksesta.

Joulupuun voi ostaa Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueilla. Etelä-, Keski- ja Itä-Suomessa lupamyyntiä ei ole, koska alueilla on suhteellisen vähän valtion metsiä ja ne ovat hajallaan, Metsähallituksesta kerrotaan.

Lupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa joulukuusiluvalla joulupuuksi saa hakea männyn. Joulupuu noudetaan tien varresta, korkeintaan parinkymmenen metrin etäisyydeltä.

Suojelu- tai retkeilyalueilta kuusia ei saa hakea. Luvan ostajan on itse varmistettava alueen kuuluminen Metsähallituksen metsätalouskäytössä oleviin metsiin. Sen voi tarkistaa esimerkiksi Retkikartta-palvelusta (www.retkikartta.fi).

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Artikkelit

Kuvat