Ponsse kasvatti liikevaihtoa, suhteellinen kannattavuus heikkeni

Metsäkonevalmistajan tilauskanta pieneni vuodentakaisesta.

Metsäkoneita valmistava Ponsse paransi alkuvuonna tulosta ja liikevaihtoaan. Tammi-kesäkuussa liikevaihtoa kertyi liki 410 miljoonaa euroa, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kansainvälisten liiketoimintojen osuus kokonaisliikevaihdosta kutistui hieman ja oli 74 prosenttia.

Liikevoitto kertyi lähes 27 miljoonaa euroa, mikä on 5 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten. Huhti-kesäkuussa suhteellinen kannattavuus kuitenkin laski 4,9 prosenttiin ja liikevoittokin laski vuodentakaisesta.

”Kannattavuuteen vaikuttivat yhtiön liiketoiminnan kulujen kasvu liikevaihtoa nopeammin sekä tytäryhtiö Ponsse Latin America Ltda:an liittyvät operatiiviset haasteet. Jatkamme työtä liiketoimintamme kannattavuuden parantamiseksi ja haemme tuottavuuden, liiketoiminnan kulujen ja tuotekustannusten tehokkaampaa hallintaa”, Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela toteaa tiedotteessa.

Tilauskanta pieneni vuodentakaisesta. Uusia tilauksia saatiin katsauskauden aikana 350 miljoonan euron arvosta ja tilauskanta oli katsauskauden päättyessä 294 miljoonaa euroa, mikä on noin 60 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuosi sitten. Nummelan mukaan metsäteollisuuden suhdannenäkymien heikentyminen tekee globaalien hakkuumäärien kehityksen arvioinnista haastavaa.

Ponsse ennakoi koko vuoden euromääräisen liikevoiton olevan tänä vuonna hieman viimevuotista suurempi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat