Ponsse laajensi tuotantotilojaan

Tehtaan käyttöön vihkinyt ministeri Mika Lintilä kaipaa teollisuudelta lisäpanostuksia tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Ponssen metsäkonetehtaan laajennus Vieremällä on avattu. Uusien tilojen myötä yhtiön tuotantotilat kasvavat vajaasta kolmesta hehtaarista neljään, mutta ennen muuta kyse on harppauksesta tuotantoteknologiassa.

”Uusi tehdas mahdollistaa laadun, joustavuuden, työturvallisuuden ja tuottavuuden voimakkaan kehityksen. Pystymme reagoimaan joustavammin markkinatilanteen muutoksiin ja varmistamaan metsäkoneiden tehokkaan asiakasvarioinnin sarjavalmistusolosuhteissa”, Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela kertoo.

Kaikki Ponssen metsäkoneet valmistetaan Vieremällä.

”Lisää t&k-panostuksia”

Tehtaan vihki viime perjantaina käyttöön elinkeinoministeri Mika Lintilä. Hänen mukaansa laajennus on esimerkki tulevaisuudenuskosta, joka on leimannut yhtiötä koko sen kehityksen ajan.

”Olen varma, että Ponssen todellinen menestys perustuu vahvoihin arvoihin ja reiluun meininkiin. Sillä pärjää aina”, Lintilä sanoi.

Ministeri toi samalla esiin huolensa tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Suomalaisyritykset käyttivät rahaa t&k-toimintaan viime vuonna 3,4 miljardia euroa. Se on kaksi miljardia vähemmän kuin vuonna 2008.

”Jotta suomalaiset yritykset kykenevät jatkossakin tuottamaan maailman luokan tuotteita ja palveluita, on julkisen vallan ja yritysten yhteinen vastuu lisätä TKI-panoksiaan. Soveltavan tutkimukseen panostaminen on yhteinen intressi ja tehtävä. Toivon, että Ponssen esimerkki kannustaa muitakin yrityksiä panostamaan uuteen”, Lintilä totesi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat