Ponsse uudisti ykkösharvesterinsa

Vieremäläisyhtiö esitteli modernisoidun version tunnetuimmasta konemallistaan, Scorpion-hakkuukoneesta.

Ponsse uskoo uudistetun Scorpion-hakkuukoneen jatkavan mallin maailmanlaajuista menestystä. (Kuvaaja: Ponsse )

Yleisö kohahti, kun Ponsse Scorpion ensiesiteltiin Ruotsin Elmia-messuilla kahdeksan vuotta sitten. Sen jälkeen futuristisesti muotoiltu kone on menestynyt kaikkialla: Scorpioneita on myyty yhteensä 1 200, ja nykyisin niitä on savotoilla joka puolelle maailmaa.

Tänään koneesta esiteltiin kokonaisvaltaisesti modernisoitu uusi versio. Uudistuksen jälkeen Scorpionista on tarjolla sekä tavallinen että Scorpion King -versio.

Kingissä on tehokkaampi kaksoishydraulijärjestelmä ja nostovoimaisempi nosturi, joten kone voidaan varustaa järeällä H7-hakkuupäällä, joka on tarkoitettu päätehakkuille.

Ponssen mukaan tuotekehityksessä on keskitytty työergonomian parantamiseen, turvallisuuteen sekä ohjaamon näkyvyyteen ja käytettävyyteen.

”Kehityksen lähtökohtana on – kuten aina ennenkin – ollut metsäkoneen käyttäjiltä saatu palaute”, kertoo Ponsse-harvestereiden tuotepäällikkö Jan Kauhanen.

Yksi näkyvimmistä muutoksista alkuperäiseen Scorpioniin verrattuna on yksiosainen, katolle asti jatkuva etuikkuna, joka parantaa kuljettajan näkyvyyttä korjattavan puuston latvukseen.

Modernisoinnin myötä Scorpionit saavat uudet Opti 5G-tietojärjestelmät ja entistä helppokäyttöisemmät käyttöliittymät. Opti 5G:n kanssa voidaan ottaa käyttöön myös Ponsse Harvester Active Crane -nosturin hallintajärjestelmä, jonka ansiosta kuljettajan on entistä helpompi ohjata nosturia.

Opti 5G:llä ei ole mitään tekemistä uusien matkapuhelinverkkojen kanssa.

Uusia Scorpioneja aletaan toimittaa Suomen ja Ruotsin markkinoille ensi syyskuusta alkaen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat