Puurakentaminen suosio vaihtelee

Omakotitaloissa puun osuus oli viime vuonna 88 prosenttia, kerrostaloissa 4 prosenttia.

Talonrakennus kasvoi viime vuonna neljä prosenttia. Nousua veti kerrostalorakentaminen, jonka myötä uudisrakentaminen kasvoi kahdeksan prosenttia. Myös omakotitalojen rakentaminen näyttäisi kääntyneen kasvuun, Puutuoteteollisuus kertoo.

Puurakentamisen suosio vaihtelee. Omakotitaloissa puu oli yleisin runkomateriaali, viime vuoden aloituksissa osuus oli 88 prosenttia, rivitaloissa 85 prosenttia. Viidesosa uusista omakotitaloissa on hirsitaloja. Kerrostaloissa puurakennusten osuus on sen sijaan vain 4 prosenttia.

Julkisen rakennuttajan kohteissa puurunkoisten osuus laski 11 prosenttiin. Tosin hoitoalan rakennuksissa puurunkoisten osuus kasvoi ja oli viime vuonna 35 prosenttia. Opetusrakennuksissa puurunkoisten osuus laski 12 prosenttiin.

Viime vuonna myönnetyissä rakennusluvissa puurakentamisen osuus kasvoi. Puurunkoisten kerrostalojen kokonaistilavuuden kasvu rakennusluvissa oli yhdeksän prosenttia. Hoitoalan rakennuksissa puurunkoisten osuus kasvoi 23 prosenttia, vaikka rakennuslupakuutiot muuten laskivat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat