Puurakentamisen kehittämiseen rahaa jaossa

Ympäristöministeriö rahoittaa 1,5 miljoonalla hankkeita, jotka kehittävät puurakentamisen digitalisaatiota, vähähiilisyyttä, käyttäjälähtöisiä ratkaisuja, kiertotaloutta sekä teollisia verkostoja.

Ympäristöministeriö tukee 1,5 miljoonalla puurakentamisen kehittämistä. Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelman viidennellä ja mahdollisesti viimeisellä hakukierroksella rahoitetaan hankkeita, jotka kehittävät puurakentamisen digitalisaatiota, vähähiilisyyttä, käyttäjälähtöisiä ratkaisuja, kiertotaloutta sekä teollisia verkostoja.

”Puun mahdollisuudet ovat monet. Tämä heijastuu tulevassa rahoitushaussa, jossa etsimme hankkeita todella laajalla teemojen kirjolla. Hankkeet voivat keskittyä esimerkiksi rakentamisen päästöjen pienentämiseen tai digitalisaation edistämiseen, innovatiivisiin puutuotteisiin ja -rakenteisiin tai alan yhteistyöhön ja verkostoihin”, projektiasiantuntija Simon le Roux kertoo.

Tukea myönnetään enintään 40 prosenttia hankkeen kustannuksista, enimmillään 150 000 euroa hanketta kohden.

”Tuleva viides hakukierros on mahdollisesti tukiohjelman viimeinen, ja haluamme varmistaa, että kaikki puurakentamista nopeasti eteenpäin vievät ideat saavat tuulta siipiensä alle”, le Roux sanoo.

Haku on auki helmikuun ajan. Avustuspäätökset pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka