Klapivaja sopii myös stadiin

Moni pääkaupunkiseudun asukas polttaa liian kosteaa polttopuuta, mikä heikentää ilmanlaatua ja tuhlaa energiaa.

Kaupunkipihaan istuva  puuvaja tuulettuu hyvin, suojaa sateelta ja mahdollistaa kuivien ja kuivumassa olevien puiden erottelemisen toisistaan.
Kaupunkipihaan istuva puuvaja tuulettuu hyvin, suojaa sateelta ja mahdollistaa kuivien ja kuivumassa olevien puiden erottelemisen toisistaan.

Kerroimme viime vuoden helmikuussa Helsingin seudun ympäristöpalveluiden järjestämästä Urbaani puuvaja -kuvakilpailusta, jonka voitto meni Kirkkonummelle.

Kilpailuun osallistuneet valokuvat toimivat pohjamateriaalina suunnittelukilpailussa, jossa Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijat kehittivät uudenlaista urbaania puuvajaa. Tämän kilpailun puolestaan voitti helsinkiläinen Jaakko Viertiö ehdotuksellaan ”The urban woodshed 2016”.

Nyt Viertiön puuvajasta on valmistunut prototyyppi, joka esiteltiin tänään Helsingissä. Pienille kaupunkitonteille suunniteltu vaja auttaa pitämään puut kuivina.

”Usein puita säilytetään räystään tai pressun alla, missä puut voivat kastua ja jopa vaurioittaa oman kodin seinärakenteita. Olemme kehittäneet ja tuotteistaneet Urbaani puuvaja -hankkeessa pienelle kaupunkitontille soveltuvan puuvajan”, TTS:n tutkimuspäällikkö ja hankkeen projektipäällikkö Minna Kuusela kuvailee.

Urbaani puuvaja on mahdollista rakentaa itse tai sen voi tilata materiaalipakettina tai valmiina tuotteena. Piirustukset löytyvät www.urbaanipuuvaja.fi-sivuilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat