Raskaalle liikenteelle lisää mittaa

Tarkoitus on, että uudet ajoneuvoyhdistelmien pituudet tulisivat voimaan jo ensi syksynä.

Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo kasvattaa ajoneuvoyhdistelmien enimmäispituuksia. Tarkoitus on uudistaa lainsäädäntöä niin, että tieliikenteessä voidaan käyttää nykyistä pidempiä ja uudentyyppisiä yhdistelmiä. Lähtökohta on, että pidemmät yhdistelmät eivät tarvitse poikkeavia reittejä.

Pidemmillä yhdistelmillä tarkoitetaan kokoluokaltaan kahden pitkän merikontin kuljetukseen soveltuvaa yhdistelmää sekä nykyistä pidempää puoliperävaunuyhdistelmää. Mittojen tarkemmat arvot selviävät valmistelun aikana.

Normaalia pidempiä ja raskaampia yhdistelmiä on kokeiltu vuodesta 2013. Saatujen kokemusten perusteella muutoksilla olisi merkittäviä hyötyjä etenkin merikonttien kuljetuksessa, kappaletavaraliikenteessä sekä elintarvikekuljetuksissa.

Ministeriö valmistelee lakimuutokset yhdessä sidosryhmien kanssa. Lausuntokierros järjestetään maaliskuussa, ja tarkoitus on, että lait tulisivat voimaan ensi syksynä.

Lisäksi kuluvan vuoden aikana valmistellaan lakimuutokset nykyistä painavampien yhdistelmien käyttöönotolle. Nykyistä painavammat yhdistelmät voidaan kuitenkin sallia vain rajatulla tieverkolla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat