Ruotsalaisosaamista suomalaiseen puurakentamiseen

Suomalaisyhtiö teki yhteistyösopimuksen puukerrostaloihin erikoistuneen Lindbäcksin kanssa.

Ruotsalainen talonrakennusyhtiö Lindbäcks Bygg Ab on sopinut yhteistyöstä suomalaisen Suomen puukerrostalot -yhtiön (SPT) kanssa. Lindbäcks on erikoistunut teolliseen asuntotuotantoon puusta, ja sopimuksen mukaan Suomen puukerrostalon työntekijät saavat oppia ruotsalaisyhtiön toimintatavoista. Lindbäcksistä tulee myös suomalaisyhtiön osaomistaja.

”Suomessa puukerrostaloille on kaavoitettu useita alueita, mutta kokemuksen puute ja korkeat kustannukset ovat hidastaneet hankkeita”, SPT:n toimitusjohtaja Teppo Laurila kertoo.

Kokemusta Lindbäcksillä ainakin on. 90-vuotias perheyhtiö on rakentanut muun muassa 12 000 puukerrostaloasuntoa. Vuosittain asuntoja suunnitellaan, tuotetaan ja asennetaan 2 400 kappaletta.

”Suomen markkinoilla Lindbäcksin kokemus puukerrostalojen rakentamisesta on huikea. Täällä rakennettiin viime vuonna 136 puukerrostaloasuntoa”, Laurila toteaa.

SPT neuvottelee parhaillaan tuotantolaitoksen rakentamispaikasta. Henkilöstön palkkaaminen on aloitettu ja ensimmäisiä hankkeita suunnitellaan Ruotsissa Lindbäcksin kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat