Ruotsalaisyhtiö metsätilamarkkinoille

GreenGold tähtää merkittäväksi metsänomistajaksi Suomessa.

Viime vuonna rekisteröity GreenGold tai tarkemmin GreenGold Timberlands 1 Oy pyrkii merkittäväksi metsänomistajaksi Suomessa.

Yritys kuuluu ruotsalaiseen GreenGold Group -yhtiöön, jonka hallituksen puheenjohtaja on Ruotsin vuosien 1996-2006 pääministeri Göran Persson.

GreenGold Groupin vaikutusvaltaisia omistajia ovat yhtiön hallitus ja johto, joilla yhdessä on enemmistö äänivallasta. Sijoittajaomistajia on noin sata useista Euroopan maista sekä Yhdysvalloista.

Useimmista metsätilamarkkinoille tulleista suursijoittajista poiketen GreenGold ei ole rahasto, vaan osakeyhtiö.

”Hankimme metsiä pitkäaikaiseen omistukseen”, emoyhtiön varatoimitusjohtaja Aleksandra Holmlund kertoo. ”Tarkoituksemme on tehdä metsäsijoittaminen mahdolliseksi kaikille niin, että metsään voi sijoittaa pienelläkin summalla.”

GreenGold ei ole pörssiyhtiö, mutta Holmlundin mukaan listautuminen on mahdollista sitten kun aika on oikea.

GreenGold Groupilla on metsiä Ruotsissa, Suomessa, Baltian maissa, Romaniassa ja Iso-Britanniassa.

Suomesta yhtiö on ostanut noin 2 000 hehtaaria. Yhtiön kiinnostusaluetta on koko maa, mutta eteläisen Suomen korkean hintatason vuoksi ostot ovat sijoittuneet Pohjois-Suomeen.

”Kaikenkokoiset metsätilat käyvät, mutta eivät millä tahansa hinnalla”, Holmlund sanoo.

Suomen-yhtiön toimipaikka on Oulussa ja metsien hoidosta vastaavan GreenGold Management Oy:n maajohtajana on aiemmin Otso Metsäpalveluissa työskennellyt Päivi Kaisto.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat