Sahatavarakääreet kiertoon

UPM Timber ja Lassila & Tikanoja ovat ryhtyneet keräämään sahatavaran kääreitä uusien kääreiden raaka-aineeksi.

UPM Timber ja Lassila & Tikanoja ovat ottaneet käyttöön uuden pakkausmateriaalin kierrätyskonseptin, jossa käytetyt muoviset sahatavarakääreet noudetaan asiakkailta ja kierrätetään uudeksi pakkausmateriaaliksi.

”Uuden kierrätyskonseptin ansiosta sahatavarakääreet muuttuvat jätteestä raaka-aineeksi. Aikaisemmin energiajätteeseen ohjautuneet muovikääreet kerätään nyt erilleen ja noudetaan hyvitystä vastaan suoraan asiakkaalta jatkokäsittelyyn L&T:n kierrätyslaitokselle. Materiaali pääsee kiertämään suljettuna kiertona yhä uudelleen uusiksi sahatavarakääreiksi”, kertoo L&T:n asiakkuuspäällikkö Marko Turunen.

Kierrätykseen soveltuvat kaikki tavanomaiset muoviset sahatavarakääreet. Laitoksella materiaali pestään ja uusioidaan kierrätysgranulaatiksi, joka käytetään samaisten sahatavarakääreiden uusiovalmistamiseen.

Uusi kierrätyskonsepti otettiin käyttöön kesällä 2022, ja asiakkaat ovat UPM:n mukaan suhtautuneet siihen myönteisesti. Kierrätyskonsepti toimii aluksi Suomessa, mutta työn alla on myös sen laajentaminen ulkomaisiin vientiasiakkaisiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka