Sahateknologiaa valmistavan Rauteen tulos pysyi miinuksella, mutta tilauskanta vahvistui

Markkinatilanne parani Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja etenkin Venäjällä.

Puutuoteteollisuudelle koneita toimittavan Rauten liikevaihto parani viime vuonna neljänneksellä ja nousi 142 miljoonaan euroon. Sahateollisuuden investointibuumi näkyi ja uusia tilauksia kertyi runsaan 200 miljoonan euron edestä, mikä on 71 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Vuoden lopussa tilauskanta oli ennätyksellisen korkea, 158 miljoonaa euroa, yhtiöstä kerrotaan.

Tulos pysyi kuitenkin viime vuoden tapaan miinuksella, tappiota tuli vajaat 2 miljoonaa euroa. Tulosta rasittivat muun muassa nousseet raaka-ainekustannukset ja venyneet toimitusajat.

Markkinatilanne parani etenkin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja varsinkin Venäjällä. Sen sijaan kehittyvillä markkinoilla ja etenkin Kiinassa pandemiasta johtuvat rajoitukset hidastavat edelleen asiakkaiden projekteja ja vaikuttavat Rauten liiketoimintaan.

”Keskikokoisten, yksittäisten linjojen laajuisten sekä modernisointien tilausten määrä olivat ilahduttavalla tasolla ja vahvistavat käsityksemme markkinoiden vahvasta vireestä. Teknologiapalveluiden sekä analysaattorituotteidemme tilausten määrä oli erityisen hyvällä tasolla, kiitos modernisointiluontoisten hankkeiden”, yhtiön toimitusjohtaja Tapani Kiiski kertoo.

Raute ennakoi liikevaihdon ja -tuloksen kasvavan viimevuotisesta tänä vuonna. Yksi lähiajan riski on Venäjän markkinoita koskeva poliittinen epävarmuus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat