Saksan Ponssen tyttökalenteri suututti Ruotsin metsänaiset

Metsäkonevalmistaja Ponsse pahoittelee aiheutunutta mielipahaa.

Ruotsin maaseutusanomalehti ATL sekä Land-lehden metsäsivusto uutisoivat, että Ruotsin metsäammateissa työskentelevien naisten järjestö NYKS paheksuu Ponssen Saksan diileriyhtiön asiakkailleen kuvaamaa vuoden 2020 kalenteria, jossa nuoret vähäpukeiset naiset poseeraavat Ponssen metsäkoneiden kupeella. Kiusallista oli, että kuvat oli otettu Ponssen tehtailla Vieremällä.

Kalenteria ei ehditty julkaista, mutta siihen aiottuja kuvia on ollut esillä Youtubessa ja saksalaisella Ponsse Extreme -facebook-sivustolla.

”Järkytyin nähtyäni kuvat ensimmäistä kertaa. En voinut käsittää, että tällaista voisi tapahtua vuonna 2020 Metoon jälkeen. Tämä tuntuu valtavan traagiselta”, lausui NYKSin tiedotusvastaava Anna Schyman sanomalehti ATL:lle.

Myös ruotsalaiset metsäyhtiöt Holmen ja SCA ovat ilmaisseet paheksuntansa asiasta.

Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela on harmissaan tapahtuneesta ja pahoittelee aiheutunutta mielipahaa. Hän myöntää, että yhtiössä oltiin tietoisia saksalaisen kuvausryhmän vierailusta.

”Olemme ryhtyneet tarvittaviin korjaustoimiin, kalenteria ei tulla painamaan. Olemme myös olleet asiasta yhteydessä ruotsalaisiin metsäyhtiöihin.”

Nummelan mukaan Ponsse Extreme -sivusto ei ole yhtiön hallitsema.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat