Sosiaalisessa mediassa levinnyt taas uusi susihuhu

Tuoreimman someankan mukaan Tassu-järjestelmästä olisi hävinnyt tuhansia susihavaintoja. Ei ole, vastaavat Luke ja Riistakeskus.

Luonnonvarakeskus (Luke) on toisen kerran lyhyen ajan sisällä joutunut korjaamaan sosiaalisessa mediassa levinneitä vääriä tietoja. Kuten viimeksi, myös tällä kerralla huhu liittyy susiin. Tuoreimman kohun mukaan susihavaintoja seuraavasta Tassu-järjestelmästä olisi kadonnut tuhansia havaintoja.

Luken ja Suomen riistakeskuksen Twitterissä antaman vastauksen mukaan kaikki susihavainnot löytyvät edelleen järjestelmästä. Huhun taustalla ovat ilmeisesti riistanhoitoyhdistysten rajojen muutokset

”Jos hakutoiminto toteutetaan tietyn riistanhoitoyhdistyksen nimellä, ja yhdistyksen rajat ovat muuttuneet, haku tuottaa vain nykyisen aluerajauksen mukaisen tuloksen”, Luke ja Riistakeskus tiedottavat.

Puolisen vuotta sitten sosiaalisessa mediassa huhuttiin Luken siirtelevän susia Skoda Octavian vetämällä peräkärryllä. Todellisuudessa Skodalla ajelivat purppuranahakkasienen käyttäytymistä selvittäneet metsäntutkijat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut

Kuvat