Stora Enso myy suljetun Kvarnsvedenin tehtaan akkuvalmistajalle

Northvolt ryhtyy valmistamaan tehtaalla akkuja, tuotanto käynnistyy vuoden 2024 lopussa.

Stora Enso on tehnyt aiesopimuksen Kvarnsvedenin sellu- ja paperitehtaan myynnistä akkuvalmistaja Northvoltille. Kvarnsvedenin tehdas suljettiin viime syksynä.

Northvoltin suunnitelmissa on sekä hyödyntää että päivittää Kvarnsvedenin tehtaan olemassa olevia tiloja ja infrastruktuuria sekä tehdä yksiköstä akkujen tuotantolaitos. Tavoitteena on, että tehtaan toiminnan ensimmäisen osa käynnistyy vuoden 2024 lopussa. Tehdas tulisi työllistämään jopa 1 000 henkilöä.

”Nyt otamme ensimmäistä kertaa uusiokäyttöön kokonaisen tuotantolaitoksen. Kvarnsveden on sijainniltaan ihanteellinen muun muassa alueen energian ja teollisuusveden saannin sekä paikallisen ammattitaidon ansiosta. Olemme innolla rakentamassa Borlängestä globaalia teollisuuskeskittymää,” sanoo Northvoltin perustaja ja toimitusjohtaja Peter Carlsson.

Lopullinen kauppasopimus on määrä allekirjoittaa tulevien kuukausien aikana. Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Stora Enson operatiiviseen liiketulokseen tai nettovelkaan.

Stora Enso kertoi suunnitelmista sulkea Kvarnsvedenin tehdas viime huhtikuussa. Samalla ilmoitettiin Veitsiluodon tehtaan sulkemisesta.

Lisää aiheesta: Stora Enso sulkee Veitsiluodon tehtaan

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat