Stora Enso panostaa pakkausvaahtoon – pilottitehdas Ruotsiin

Kiinnostus kestäviä pakkausmateriaaleja kohtaan kasvaa jatkuvasti, yhtiöstä kerrotaan.

Stora Enso ryhtyy valmistamaan kehittämäänsä kuitupohjaista cellufoam-vaahtomateriaalia Ruotsissa. Koetehdas rakennetaan Forsiin, jossa yhtiöllä on ennestään kartonkitehdas.

Cellufoam on uusiutuva, kierrätettävä ja biohajoava vaihtoehto perinteisille öljypohjaisille pakkausvaahdoille, kuten EPE-polyeteenivaahdolle ja solupolystyreenille (EPS), yhtiöstä kerrotaan. Biopohjaisilla vaahdoilla voidaan korvata polymeerivaahtoja esimerkiksi urheiluvarusteissa, kuljetusten lämpöeristeissä sekä mullattoman vesiviljelyn kasvualustoissa. Alkuun cellufoamia hyödynnetään helposti särkyvien tuotteiden, kuten kuluttajaelektroniikan, suojapakkauksissa.

”Kiinnostus kestäviä pakkausmateriaaleja kohtaan on jo suurta ja kasvaa jatkuvasti. Yritykset etsivät biopohjaisia materiaaleja, joiden avulla on mahdollista täyttää yrityksen kierrätystä, muovijätteen vähentämistä ja uusiutuvien materiaalien käyttöä koskevia ympäristötavoitteita”, sanoo Stora Enson Biomaterials-divisioonan johtaja Markus Mannström.

Pilottitehtaan suunnittelu alkaa välittömästi ja tehtaan pitäisi valmistua ensi vuoden loppuun mennessä. Tarkoitus on todentaa asiakastestien avulla cellufoam pakkausmateriaalina ja kehittää tuotantoprosessia. Kaupallistamista koskevat päätökset tehdään pilottihankkeen tulosten arvioinnin jälkeen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat