Stora Enso panostaa puunhankintaan, luvassa rekrytointeja ja kaksi uutta toimipistettä

Tavoitteena on korvata Venäjän puu kotimaisella.

Stora Enso vahvistaa puuhankintaansa. Yhtiö pestaa 14 uutta metsäasiantuntijaa ja avaa kaksi uutta toimipistettä Satakunnassa.

Uudet toimipisteet tulevat Kankaanpäähän ja Euraan. Asiantuntijoita palkataan seuraaville paikkakunnille: Kankaanpää, Eura, Alajärvi-Kuortane, Tornio-Haaparanta, Nivala, Pyhäjärvi, Pudasjärvi, Kemijärvi, Kuusamo, Kajaani-Paltamo, Kontiolahti, Eno, Nurmes.

”Vahvistamme läsnäoloamme Satakunnassa, jonka metsissä on hyödyntämätöntä hakkuupotentiaalia ja josta löytyy puukuljetusten näkökulmasta hyvät raideyhteydet. Ilmaston ja hiilijalanjäljen kannalta on järkevää kuljettaa Länsi-Suomesta puuraaka-ainetta tehtaillemme nimenomaan junalla”, sanoo ostojohtaja Sami Honkanen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Lisäksi yhtiö vahvistaa puunhankintaa myös Pohjois-Suomessa.

Hankintaorganisaation vahvistaminen selittyy paljolti Venäjän puun tuonnin päättymisellä. Stora Enso on tuonut Venäjältä vuosittain noin kaksi miljoonaa kuutiota kuitupuuta, se on tarkoitus korvata kotimaisella puulla.

Yhtiössä uskotaan, että korvaavaa suomalaista puuta löytyy.

”Kahden miljoonan kuution lisätarve Stora Enson Suomen tehtaille on mahdollista korvata suomalaisella puulla. Erityisesti harvennuksille on kysyntää eri puolilla Suomea”, Honkanen sanoo.

Uusien toimipisteiden myötä Stora Enson Suomen puunhankinnalla on yli 80 toimipistettä ympäri maata. Yhtiöt tehtaat ja sahat sijaitsevat 11 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Lisää aiheesta: Stora Enso kokeilee monimuotoisuuslisää

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa