Stora Enso valmistelee uutta säästöohjelmaa, jopa tuhannelle potkut kevään aikana

Kannattavuusohjelman tavoitteena on kasvattaa liiketulosta 80 miljoonalla eurolla vuodessa. Siihen ei kuulu uusia tuotantolaitosten sulkemisia.

Pitkittynyt heikko ja epävarma markkinatilanne on johtanut siihen, että Stora Enso valmistelee uutta kannattavuusohjelmaa, joka voi johtaa yhteensä jopa tuhannen työntekijän vähennykseen eri maissa. Ohjelman tavoitteena on kasvattaa operatiivista liiketulosta 80 miljoonalla eurolla vuodessa.

Muutosneuvottelut käynnistyvät mahdollisimman pian maakohtaisten suunnitelmien tarkentuessa. Neuvottelut käydään paikallisten lakien mukaan.

Stora Enson haluaa parantaa pitkän aikavälin kilpailukykyä keskittymällä ydintoimintoihinsa. Ohjelmaan ei kuulu uusia tuotantolaitosten sulkemisia.

Valtaosa suunnitelluista säästöistä voisi toteutua vuonna 2025, ja merkittävä osa mahdollisista työntekijävähennyksistä tapahtuisi jo kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Henkilöstövähennykset, tehokkuuden parantaminen ja synergiamahdollisuudet koskettaisivat kaikkia divisioonia ja konsernin toimintoja, ja ne suhteutettaisiin organisaatiokohtaisesti koon mukaan.

”Tämä suunnitelma on vaikea, mutta välttämätön yhtiön menestyksen ja kilpailukyvyn varmistamiseksi pitkällä aikavälillä. Makrotaloudellinen ja geopoliittinen toimintaympäristömme on edelleen heikko, joten meidän on keskityttävä ydinliiketoimintoihin, jotka tukevat strategiaamme”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlström.

Lopullisia päätöksiä henkilöstövähennyksistä ei tehdä ennen lakisääteisten muutosneuvottelujen päättymistä.

Viime vuoden lopussa Stora Enso sai päätökseen kesäkuussa 2023 käynnistyneen uudelleenjärjestelyohjelman, jonka myötä yhtiön operatiivinen liiketulos parani 110 miljoonalla eurolla vuodessa ja henkilöstöstä vähennettiin 1 150 työntekijää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa