Stora Enso opastaa puukonttorin rakentajia

Yhtiön kehittämä konsepti antaa ohjeita esivalmistettujen puuelementtien käyttöön.

Stora Enso on kehittänyt uuden konseptin puisten toimistorakennusten toteuttamiseen. Konseptissa on huomioitu esimerkiksi vaatimukset avoimen tilan, muunneltavuuden ja pitkien jännevälien suhteen. Siinä myös kuvataan, miten rakentamisen tuotteita ja sovelluksia tulee käyttää, jotta ne täyttäisivät akustiikka- ja paloturvallisuusvaatimukset. Lisäksi se tarjoaa arkkitehdeille, rakennuttajille ja insinöörille ohjeita esivalmistettujen puisten rakennuselementtien käyttöön.

Yhtiö on aiemmin kehittänyt konseptin monikerroksiseen asuinrakentamiseen.

Stora Enson mukaan puusta rakennettujen työtilojen on todettu vaikuttavan myönteisesti terveyteen ja hyvinvointiin. Puurakennuksissa ollaan tehokkaampia ja voidaan paremmin.

Hyvinvointi onkin yksi syy, miksi yhtiö on siirtämässä pääkonttorinsa Helsingissä puurakennukseen.

”Helsinkiin rakennettava pääkonttorimme perustuu toimistorakentamisen konseptiimme, ja se tulee olemaan maailmanluokan taidonnäyte nykyaikaisesta puuarkkitehtuurista”, sanoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen.

Yhtiö rakennuttaa yhdessä työeläkeyhtiö Varman kanssa uuden puisen pääkonttorin Helsingin Katajanokalle. Rakennuksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2023.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat