Suojelukampanja kolkuttelee tuhannen hehtaarin rajapyykkiä

Luontolahjojen antajia löytyy eri puolilta Suomea ja suojelualueita on perustettu Raaseporista Inariin saakka.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Luontolahjani satavuotiaalle -suojelukampanja on tuonut pysyvään suojeluun jo 657 hehtaaria yksityismetsiä. Vireillä on lisäksi suojelupäätökset 380 hehtaarista, joten tuhannen hehtaarin raja lähestyy, ympäristöministeriöstä kerrotaan.

Luontolahjojen antajia löytyy eri puolilta Suomea ja suojelualueita on perustettu Raaseporista Inariin saakka. Yksityiset maanomistajat ovat antaneet 34 luontolahjaa, kunnat kolme. Eniten suojelualueita on saatu Lapissa (252 hehtaaria) ja Pohjois-Pohjanmaalla (108 hehtaaria). Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä ja Keski-Pohjanmaalla ei ole annettu vielä yhtään luontolahjaa.

Kampanjan tavoitteena on, että juhlavuoden aikana jokaiseen Suomen 18 maakuntaan perustetaan vähintään sata hehtaaria uusia yksityisiä luonnonsuojelualueita. Valtio osallistuu kampanjaan suojelemalla yksityisten osallistujien suojelualueita vastaavan pinta-alan.

Suojeltava alue voi olla esimerkiksi metsää tai suota, jonka luonto on monimuotoista tai erityisen kaunista. Luontolahja-kohteen kriteerit eivät ole yhtä tiukat kuin Metso-ohjelman.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus