Suomalaiselle metsien satelliittitutkimukselle miljoonarahoitus

Apulaisprofessori Miina Rautiainen kehittää matemaattista mallia metsien tarkempaan seurantaan.

Euroopan tutkimusneuvosto on myöntänyt maailman metsien satelliittitutkimukselle lähes kahden miljoonan euron rahoituksen.

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Miina Rautiainen kehittää matemaattista mallia, jonka avulla metsiä voidaan seurata huomattavasti nykyistä tarkemmin. Tutkimuksen avulla saadaan myös lisää tietoa ilmastonmuutoksesta.

Viisivuotisen hankkeen tavoitteena on kehittää kaukokartoituksen perusteoriaa ja sen avulla kartoittaa metsäalueita eri puolilla maailmaa.

”Satelliitit havainnoivat maata usealla eri aallonpituusalueella. Niitä yhdistämällä voidaan uusien spektrianalyysien avulla tuottaa tarkka kuva metsästä, sen rakenteesta ja aluskasvillisuudesta”, Rautiainen kertoo.

Hankkeen pääpaino on perustutkimuksessa ja uuden teorian kehittämisessä, joka toimii pohjana uusille kartoitussovelluksille. Yhteistyökumppaneita ovat Bostonin yliopisto, Soulin kansallinen yliopisto, Zürichin yliopisto, Tarton observatorio ja Tšekin Global Change Research Institute.

Euroopan tutkimusneuvosto rahoittaa uusia tieteellisiä avauksia ja uraauurtavaa huippututkimusta. Tutkimusneuvoston arviointiryhmä myönsi tänä vuonna rahoituksen vain yhdeksälle sovelletun biotieteen ja ei-lääketieteellisen teknologian hankkeelle koko Euroopassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat