Puutuoteteollisuus ihmettelee Rakennusteollisuus RT:n nuivuutta

Puukerrostalojen määrä on kasvanut, osuus ei.

Puutuoteteollisuus hämmästelee Rakennusteollisuus RT:n nuivaa suhtautumista puurakentamiseen. Betoni- ja teräsrakentamisen etujärjestö on viimeksi ollut nyreissään puurakentamisen saamista energiahelpotuksista.

”Muualla maailmassa puurakentaminen ja sen esivalmistetut ratkaisut on otettu avosylin vastaan. Suomessa Rakennusteollisuus RT ry vastustaa puurakentamista. Tämä ei mielestämme edesauta tuottavuuskehityksen kanssa taistelevan rakennusteollisuuden kehittämistä edelleen eikä uusien ekologisten vaihtoehtojen markkinoille tuomista”, sanoi Puutuoteteollisuus ry:n puheenjohtaja Jari Suominen tänään Puupäivän katsauksessaan.

Suomessa tammi-syyskuussa aloitetuista kerrostaloasunnoista vajaa viisi prosenttia on ollut puurakenteisia. Osuus ei ole noussut, vaikka puukerrostaloja toteutetaan viime vuotista enemmän.

Opetusrakennuksissa puun osuus on tammi-syyskuussa ollut noin 17 prosenttia ja hoivarakennuksissa 15 prosenttia.

”Rakentamisen vauhti, pääomien nopeampi kierto ja kestävän kehityksen toteuttaminen ovat hyötyjä, jotka puutuoteteollisuus tarjoaa rakentajille”, toteaa Suominen.

Infrarakentamisen puolella puusillat on Suomisen mukaan aluevaltaus, joka on vielä tekemättä.

”Teknisesti puusillat ovat nopeita toteuttaa ja kustannuksiltaan erittäin kilpailukykyisiä. Kun muissa Pohjoismaissa puusiltojen kysyntä on kasvanut, Suomessa puusiltojen toteutus on läpi 2000-luvun ollut selvässä laskussa”, Suominen totesi.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat