Suomen suurin tuulivoimapuisto rakennetaan valtion maille

Piiparinmäen puisto alkaa tuottaa sähköä jo ensi vuonna.

Suomen suurimman tuulivoimapuiston rakentaminen on käynnistynyt Piiparimäellä, Pyhännän ja Kajaanin alueella. Alun perin Metsähallituksen kehittämän puistohankkeen rakentaa Ilmatar Energy, jolle Metsähallitus myi hankeoikeudet viime vuonna.

Hankkeen rahoittaa Glennmont Partners, joka on yksi Euroopan suurimmista puhtaaseen energiaan keskittyvistä rahastoyhtiöistä.

Puisto rakennetaan vuosina 2019–2021 ja täysin ilman valtion tukea. Sähköä se alkaa tuottaa jo ensi vuonna. Valmistuttuaan puisto tuottaa sähköä 700 gigawattituntia vuosittain, eli se on tuotantokapasiteetiltaan kaksi kertaa suurempi kuin tämän hetken suurin tuulivoimapuisto. Google on sopinut ostavansa 60 prosenttia tuotannosta.

”Piiparinmäen hankkeella on merkittävät vaikutukset Kainuun alueen talouteen: tuulivoimapuisto luo rakennusvaiheessa satoja työpaikkoja, takaa kunnille ja valtiolle merkittäviä kiinteistövero- ja vuokratuloja seuraavien vuosikymmenten ajan sekä tuo investointeja infrarakentamiseen ja yli 40 tuulivoimalaa pysyvästi Suomeen”, Ilmatar Windpowerin hallituksen puheenjohtaja Kalle Pykälä kertoo.

Kommentit (2)

  1. Ympäristön raiskausta pahimmasta päästä.

  2. Täysin ilman valtion tukea rakennetaan myllyt. Mutta onko takuuhinta tuulisähkölle vielä kuitenkin voimassa ? Olisi hyvä tietää. Rumiahan ne on maastossa ja aiheuttavat ongelmia mm. linnuille.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat