Suomessa on yli 3 000 villisikaa

Määrä on kasvanut Luonnonvarakeskuksen mukaan viime vuoden tammikuusta liki neljänneksellä.

Luonnonvarakeskuksen tuoreen arvion mukaan Suomessa on noin 3 155 villisikaa. Määrä on kasvanut viime vuoden tammikuusta liki neljänneksellä.

Villisika on keskittynyt lähinnä eteläiseen Suomeen. Tiheimmät esiintymisalueet ovat itäisellä Uudellamaalla Loviisan, Porvoon, Lapinjärven ja Pyhtään muodostamalla alueella sekä Kaakkois-Suomessa Venäjän vastaisella rajaseudulla Virolahdelta Parikkalaan. Muita paikallisia tihentymiä on havaittu Mynämäen, Teiskon ja Sysmän alueilla.

Jos villisikoja ei metsästetä lainkaan, niiden määrä kasvaisi vuodessa noin 1 600 eläimellä, Luonnonvarakeskuksesta arvioidaan. Sen verran siis pitää sikoja kaataa, jos kannan halutaan pysyvän ennallaan. Riistakeskuksen mukaan viime vuonna ammuttiin lähes 600 villisikaa.

Sikajahtiin kuun lopulla

Kanta-arviota tarvitaan muun muassa metsästyksen mitoittamiseksi niin, että kantaa voidaan tehokkaasti rajoittaa. Nyt rajoittaminen on tarpeen, jotta afrikkalaisen sikaruton leviäminen Suomeen saadaan ehkäistyä.

Helmikuun lopussa järjestetään valtakunnallinen villisikaviikonloppu, jossa villisikoja metsästetään ja lisäksi kuullaan sikarutosta ja villisikaruoista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat