Suomi ajaa suden, ilveksen ja karhun suojelutason heikennystä

Suojeluaseman muutosehdotusta perustellaan susikannan myönteisellä kehityksellä.

Suomi tukee EU-komission aloitetta suden suojelustatuksen muuttamista tiukasti suojellusta suojelluksi lajiksi. Suomi aikoo nostaa asian esille maatalous- ja kalastusneuvostossa 23. tammikuuta.

Suojeluaseman muutosehdotusta perustellaan susikannan myönteisellä kehityksellä. Susikanta Euroopassa on vahvistunut ja levittäytynyt uusille alueille. Suomea tukevat Ruotsi, Itävalta, Latvia, Tšekki, Slovakia, Romania, Italia ja Kreikka.

Suomi haluaa nostaa suden rinnalle myös muut runsaslukuiset suurpetokannat, kuten karhun ja ilveksen.

”Erityisesti karhun osalta suojelustatuksen muuttaminen on tärkeää, jotta kantaa pystytään hallitsemaan ja ihmisarkuus säilyttämään”, maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa todetaan.

”Komission aloite suden suojelustatuksen muuttamisesta on erittäin tervetullut, ja annamme sille täyden tukemme. Suomalaiset sidosryhmät vastasivat syksyllä ahkerasti komission tekemään kyselyyn susitilanteesta, mikä osaltaan sai komission vakuuttuneeksi muutoksen tarpeesta””, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Kommentit (1)

  1. Onko otsikointi oikein valittu? Eihän kyse ole heikennyksestä, koska alkuperäinen suojelustatus on ollut jo väärin perustein asetettu.

Luonto Luonto

Kuvat