Suomi esittää EU:lle Afrikan metsärahastoa

Ministeri Leppä: Tuloksiin voidaan päästä 60 miljardin euron takausohjelmalla.

Suomi esittää metsärahaston perustamista osaksi EU:n ja Afrikan välistä kumppanuus- ja investointiohjelmaa. Ehdotuksen esitteli maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä EU-Metsäakatemiassa eilen.

Pääministeri Juha Sipilä on jo keskustellut Suomen aloitteesta Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kanssa.

”Vuosittainen metsäkato Afrikassa on jopa kaksi miljoonaa hehtaaria. Merkittävä syy on polttopuun keruu ja peltomaan raivaus. Metsien kestävä käyttö voisi kuitenkin luoda työtä ja toimeentuloa Afrikan maaseudulle. Tarvitsemme miljardien investointeja metsitykseen, metsätalouteen sekä metsien hoitoon ja suojeluun”, Leppä totesi.

Metsärahastolla voitaisiin edistää useita kestävän kehityksen tavoitteita. Metsien hyvä hoito estäisi hiilinielu- ja työllisyysvaikutusten lisäksi maatalousmaan eroosiota ja ylläpitäisi ruokaturvan kannalta tärkeää mikroilmastoa.

Kaivattuihin tuloksiin voidaan Lepän mukaan päästä 60 miljardin euron takausohjelmalla, joka vauhdittaa yksityisiä investointeja Afrikkaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito