Suomi juhlii bioenergiapäivää

Syyskuun ensimmäisestä päivästä vuoden loppuun Suomi pärjäisi laskennallisesti pelkällä bioenergialla.

Suomessa vietetään tänään bioenergiapäivää, uutisoi Boienergia ry. Taustalla ovat Eurostatin ja eurooppalaisen bioenergiajärjestön AEBIOM:n laskelmat, joiden mukaan Suomi kattaa laskennallisesti loppuvuoden energiantarpeensa pelkällä bioenergialla syyskuun alusta lähtien.

Euroopan unionin energiantarve olisi mahdollista kattaa bioenergialla 21. marraskuuta lähtien, joten EU-maiden yhteistä Euroopan Bioenergiapäivää vietetään 21. marraskuuta.

Bioenergian osuus energian loppukulutuksesta on Suomessa Euroopan toiseksi suurin eli 33 prosenttia. Määrä on suurempi vain Ruotsissa, joka juhli bioenergiapäiväänsä jo 21. elokuuta.

Bioenergia kattaa Eurostatin ja AEBIOM:n mukaan tänä vuonna 11 prosenttia EU:n energian kokonaiskulutuksesta. Muiden uusiutuvien energiamuotojen, kuten vesivoiman, tuulivoiman, aurinkoenergian ja maalämmön osuus nousee seitsemään prosenttiin.

”Vaikka bioenergia on johtava uusiutuvan energian muoto EU:ssa ja Suomessa, sen rooli usein unohtuu julkisessa keskustelussa”, sanoo Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka.

Bioenergiaa hyödynnetään Suomessa esimerkiksi sähköntuotannossa, lämmityksessä sekä liikenteessä. Bioenergia ry:n mukaan mahdollisuuksia on erityisesti lämmityksessä ja liikenteessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat