Koneyrittäjät: Kunnille energiastrategiat

Koneyrittäjien ja MTK:n teettämän selvityksen mukaan 23 prosentilla kunnista on energiastrategia.

Koneyrittäjien liitto patistaa kuntia laatimaan energiastrategian ja hyödyntämään metsähakkeen tuet.

”Energia on otettava painopistealueeksi, kun uudet kunnanvaltuustot laativat kuntastrategioita. Energiantuotantoa ja käyttöä koskeva strategia ja omistajaohjauslinjaukset ovat hyvä ja lähes ainoa oikea tapa, jolla kuntapäättäjät voivat vaikuttaa kunnan energiantuotannon ja käytön linjauksiin”, sanoi Joensuussa järjestettävässä Silva Metsänäyttelyssä puhunut Karjalan Koneyrittäjien puheenjohtaja Seppo Saarelainen.

Koneyrittäjien ja MTK:n alkuvuonna teettämän selvityksen mukaan 23 prosentilla kunnista on energiastrategia. Selvityksen mukaan strategioiden koetaan ohjaavan hankintoja kotimaisten polttoaineiden suuntaan.

”Kotimaisten polttoaineiden käyttö piristää kuntien taloutta, koska se työllistää. Jos polttoaine vielä on paikallisesti tuotettua, saadaan energiantuotantoon käytetyt rahat pysymään kunnassa”, Saarelainen sanoo.

Metsähakkeen tuki on hänen mukaansa vahvistanut kuntien työllisyyttä ja lisännyt uusiutuvan ja kotimaisen energian käyttöä.

”Toivottavasti kaupungin- ja kunnanvaltuustot oivaltavat yhteyden energiavalintojen ja kuntien elinvoimaisuuden välillä. Toivoa myös sopii, ettei valtiovalta jatkossa romuta toimivaa ja kustannustehokasta metsähakkeen tukea.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat