Susikannassa pientä kasvua, kanta painottuu yhä Länsi-Suomeen

Yksilömäärä lisääntyi seitsemän prosenttia, Luonnonvarakeskus kertoo.

Susikanta on kasvanut hieman, Luonnonvarakeskuksesta (Luke) kerrotaan. Yksilömäärä on lisääntynyt seitsemän prosenttia ja perhelaumojen määrä 14 prosenttia verrattuna maaliskuun 2022 tilanteeseen. Parien määrä on kuitenkin vähentynyt.

”Parien määrän väheneminen ja perhelaumojen määrän kasvu johtuu pitkälti siitä, että parit ovat saaneet vuosi sitten pentuja ja muodostaneet laumoja. Susien yksilömäärän kasvua selittää se, että pentuja on syntynyt ja susia selviytynyt maaliskuuhun 2023 asti elossa enemmän kuin susia on siihen mennessä kuollut”, kertoo Luken tutkimusprofessori Ilpo Kojola tiedotteessa.

Susireviirejä oli maaliskuussa 59–64. Susireviirillä tarkoitetaan aluetta, jota asuttaa joko susilauma tai -pari. Suomen sisällä susikanta painottuu edelleen Länsi-Suomeen.

Luken ennustemallin mukaan ensi vuoden maaliskuussa laumareviirien määrä on todennäköisesti suurempi kuin tänä vuonna. Koska susikanta on vaihdellut viime vuosina voimakkaasti, on ennusteessa huomattavasti epävarmuutta, Lukesta todetaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat