Tehokkuutta polttopuun käyttöön

Yhteishankkeen tavoitteena on parantaa pientaloalueiden ilmanlaatua.

TTS Työtehoseura, Helsingin seudun ympäristöpalvelut ja Turun kaupunki ryhtyvät kehittämään uusia polttopuupalveluja ja antamaan vinkkejä puiden oikeaoppiseen säilytykseen ja polttoon. Hankkeen tavoitteena on tehostaa polttopuun käyttöä ja vähentää poltosta aiheutuvia hiukkaspäästöjä ja parantaa siten pientaloalueiden ilmanlaatua.

”Kehitämme uudessa hankkeessa palveluita, jotka vastaavat nykyistä paremmin polttopuun käyttäjien tarpeita ja tehostavat puun käyttöä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Minna Kuusela Työtehoseurasta.

Uusi palvelu voisi esimerkiksi olla polttopuuautomaatti kauppojen yhteydessä.

” Lisäksi neuvomme ja muistutamme oikeaoppisista puunpoltto- ja säilytystavoista. Kun puuta polttaa tehokkaasti ja mahdollisimman puhtaasti, puunpoltosta aiheutuvat hiukkaspäästöt vähenevät”, Kuusela jatkaa.

Puunpoltosta aiheutuvat hiukkaspitoisuudet voivat nousta korkeiksi tiiviisti rakennetuilla omakotitaloalueilla erityisesti talvisaikaan. Altistuminen pienhiukkasille omalla asuinalueella lisää esimerkiksi astma- ja sydänoireita ja pitkällä aikavälillä myös kuolleisuutta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat