Tieyhdistys: Tarjous on hyvä ja siihen kannattaa ehdottomasti tarttua

Yksityisteiden parantamisten yleinen avustusprosentti nousee 70 prosenttiin.

Yksityisteiden peruskorjauksia avustetaan nyt ennätyksellisen hyvin, Suomen Tieyhdistyksestä arvioidaan. Korjauksiin on tarjolla aiempaa enemmän tukieuroja ja tukiprosentteja nostettu.

Tavanomaisten teiden avustusprosentti nousi 50 prosentista 70 prosenttiin, joten tieosakkaiden omarahoitusosuus on enää vain 30 prosenttia. Moni kunta avustaa vielä siinäkin, Tieyhdistyksestä todetaan. Merkittävillä siltakohteille tuki nousi 85 prosenttiin ja talviteillä 70 prosenttiin.

Viime vuosina perusparannusten avustuksiin on ollut tarjolla 20–30 miljoonaa euroa. Nyt tarjolla on lisäksi 44 miljoonaa euroa aiemmilta vuosilta myöntämättä jäänyttä rahaa.

”Tarjolla oleva avustuspotti on todella merkittävä kädenojennus tiekuntia kohtaan. Yksityisteillä on paljon korjausvelkaa, joka kannattaa hoitaa nyt kuntoon”, sanoo Simo Takalammi Tieyhdistyksestä tiedotteessa.

Yhdistyksen mukaan tarjous on hyvä ja siihen kannattaa ehdottomasti tarttua, mikäli tiekunnassa on peruskorjattavaa. Ja jotakin korjattavaa useimmissa tiekunnissa on.

Korotettu avustus on tarjolla kolmen vuoden ajan, joten tiekuntien on syytä pikaisesti kartoittaa tiensä kunto ja ryhtyä suunnittelemaan peruskorjausta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat