Tornator: ”Nyt oli oikea hetki myydä”

Metsätalousyhtiö myi tuulivoimalahankkeensa.

Metsätalousyhtiö Tornator myy noin 100 tuulivoimalan hankeoikeudet tuulivoimayhtiö OX2:lle. Se tarkoittaa yhteensä noin 600 megawattia tuulivoimaa. Kauppahintaa ei kerrottu.

Hankesalkun suurimmat ja pisimmälle viedyt tuulivoimahankkeet sijaitsevat Tornatorin mailla Utajärvellä ja Pieksämäellä. Utajärven hankkeessa on 44 tuulivoimalaa ja Pieksämäen 29 tuulivoimalaa. Voimaloiden maa-alueet pysyvät Tornatorin omistuksessa.

Rakennustyöt pääsevät alkamaan, jahka kaavat saavat lainvoiman. Luvituksen ennakoidaan valmistuvan vuosina 2022–23.

”Olemme kehittäneet näitä hankkeita pitkään, ja nyt oli oikea hetki myydä ne osaaviin käsiin tuulipuistojen rakentamiseksi”, toteaa Tornatorin toimitusjohtaja Henrik Nieminen.

Tuulivoima tuplaantumassa

Tällä hetkellä tuulivoimaan investoidaan Suomessa markkinaehtoisesti yli kahden miljardin euron arvosta. Näin tuulivoimatuotanto tulee täällä yli kaksinkertaistumaan seuraavan kahden vuoden aikana, OX2:n Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen arvioi.

”Nyt hankkimamme portfolio kasvattaa entisestään investointeja uusiutuvan energian tuotantoon, tuo elinvoimaa hankepaikkakunnille sekä auttaa Suomea hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa vuoteen 2035 mennessä”, Loikkanen toteaa.

Hänen mukaansa koko investoinnin suuruus tulee olemaan yli 600 miljoonaa euroa. Talousalueelle tuulivoimahankkeiden investoinneista tulee jäämään noin 20 prosenttia, pääasiassa maa- ja sähköverkon rakentamiseen sekä majoitus- ja muihin palveluihin.

OX2 on Euroopan suurin maatuulirakentaja. Yhtiö isännöi tällä hetkellä 38 tuulipuistoa ja sillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat