Tornator suojeli vanhaa metsää Lieksassa, ”suojelutyö jatkuu”

Metsätalousyhtiö on suojellut Metso- ja Helmi-ohjelmien kautta jo lähes 7 000 hehtaaria.

Metsätalousyhtiö Tornator on sopinut Pohjois-Karjalan ely-keskuksen kanssa noin 15 hehtaarin kokoisen luonnonsuojelualueen perustamisesta Lieksan Viekin kylän lähelle Kalliojärvelle. Suojelu toteutetaan osana Metso-monimuotoisuusohjelmaa.

Kalliojärven Pahdan alueella on vanhaa ja luonnontilaista metsää. Alueella on kallioita, jyrkänteitä, pieniä soistumia ja suokuvioita sekä runsaasti erikokoista haapaa ja runsaasti lahopuuta. Kuivemmilla ja kallioisilla mäntyvaltaisilla osilla on keloja ja aihkeja.

”Tornator on suojellut metsiään Metso-ohjelman kautta jo 1 900 hehtaaria ja Helmi-ohjelman kautta 4 700 hehtaaria. Olemme jo lähes 8-kertaistaineet luonnonsuojelualuidemme määrän viimeisen 20 vuoden aikana ja suojelutyö jatkuu”, kertoo Tornatorin ympäristöpäällikkö Heikki Myöhänen tiedotteessa.

Metso-ohjelma on Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma vuosille 2014–2025, joka yhdistää metsien suojelun ja talouskäytön. Ohjelman tavoitteena on pysäyttää metsäisten luontotyyppien ja metsälajien taantuminen ja vakiinnuttaa luonnon monimuotoisuuden suotuisa kehitys. Metsossa suojelu perustuu maanomistajien vapaaehtoisuuteen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto