Transatlanttista metsäyhteistyötä: Michiganilaisyliopisto työpajaan Luken kanssa

Luonnonvarakeskus ja Michigan State -yliopisto pohtivat Helsingissä metsän tarjoamia ilmastoratkaisuja.

Luonnonvarakeskus (Luke) ja Michigan State -yliopiston metsätieteiden laitos järjestävät yhteisen työpajan Helsingissä ensi viikolla. Työpajassa syvennytään biopohjaisten tuotteiden mahdollisuuksiin.

Helsinkiin kokoontuu työpajoja varten suomalaisia ja pohjoisamerikkalaisia tutkijoita sekä johtajia valtionhallinnosta ja yrityksistä.

” Metsät ja puutuotteet ovat elintärkeitä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden vähentämisessä ja hiilidioksidin varastoimisessa pitkiksi ajoiksi. Tämän kaltaiset työpajat, jotka tuovat yhteen asiantuntijoita Yhdysvalloista ja Suomesta, voivat viitoittaa tietä eteenpäin ilmastokriisin lieventämisessä”, sanoo Luken kaupallisten toimintojen ja kansainvälisten suhteiden johtaja John Kettle.

Osallistujat edistävät ilmastonmuutosratkaisuja pohtimalla tapoja, joilla metsätaloustuotteilla voidaan edistää hiilen varastointia ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä. Tarkastelussa on koko elinkaari joustavasta metsänhoidosta valmistukseen ja kierrätykseen tai uudelleenkäyttöön tuotteen elinkaaren lopussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat