Tuhannet hakivat lammaspaimeniksi

Metsähallitus arpoo paimenet hakijoiden joukosta, jaossa on 142 paimenviikkoa.

Metsähallituksen paimenviikkojen suosio kasvaa. Tälle kesälle lammas- ja lehmipaimeniksi tuli yhteensä ennätykselliset 4 800 hakemusta, reilut tuhat enemmän kuin viime vuonna.

Jaossa on yhteensä 142 paimenviikkoa 12 eri kohteessa, muun muassa Koloveden, Kolin, Syötteen ja Pyhä-Häkin kansallispuistoissa. Lammas- ja lehmipaimenet arvotaan hakijoiden joukosta. Tulokset ovat selvillä helmikuun loppuun mennessä.

Eniten hakijoita kiinnosti Koloveden Huhtiniemen talo, sinne hakemuksia tuli 638 kappaletta.

”Ihmiset haluavat hetken pakoa hektisestä elämästä ja paluuta perusasioiden äärelle. Rauhallinen elämysloma kiehtoo ja sellaisen Koloveden kansallispuiston Huhtiniemen tila todellakin tarjoaa vanhan ajan pihapiireineen ja laitumella käyskentelevine lampaineen”, Metsähallituksen suunnittelija Tiina Linsén arvioi.

Lammas- ja lehmipaimenkonseptissa paimen vuokraa tilan viikoksi itselleen. Bonuksena tulevat eläimet, joiden hyvinvoinnin seuraamiseen paimenet ohjeistetaan. Lampaat ja lehmät toimivat suojelualueiden perinnemaisemien hoitajina: ne pitävät perinnemaisemat avoimina ja turvaavat näin lajiston elinoloja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut