St1 pilotoi bioetanolin tekoa kassavasta

Energiayhtiö suunnittelee jopa 20 bioetanolitehtaan perustamista Thaimaahan.

Energiayhtiö St1 kaavailee bioetanolituotannon käynnistämistä Thaimaassa. Yhtiö on tehnyt aiesopimuksen kassavajätepohjaisen bioetanolin valmistuksen pilotoinnista sekä mahdollisen yhteisyrityksen perustamisesta thaimaalaisen tärkkelys- ja etanolituottaja Ubon Bio Ethanolin kanssa.

St1 on kartoittanut bioetanolin valmistukseen soveltuvia elintarviketeollisuuden jätevirtoja ympäri maailmaa. Thaimaan kassava-tärkkelystuotannon jäte on osoittautunut yhdeksi parhaista raaka-ainelähteistä yhtiön käyttämälle teknologialle.

”Kassavajätettä syntyy Thaimaan suurimpien tärkkelystehtaiden sivuvirtana määrä, joka mahdollistaisi vuosituotannoltaan 10-30 miljoonan litran yksiköiden rakentamisen. Tavoitteenamme on toteuttaa Thaimaassa jopa 20 bioetanolitehdasta, joissa tuotettaisiin yhteensä 400 miljoonaa litraa etanolia vuodessa”, toteaa Uusiutuvan energian myynti- ja kehitysjohtaja Patrick Pitkänen St1:stä.

Pilottilaitteistoa suunnitellaan parhaillaan ja pilotointi on tarkoitus aloittaa vielä kuluvan vuoden aikana. Pilotointi toteutetaan Ubon Bio Ethanolin tärkkelys- ja etanolitehtaalla Thaimaan Ubon Ratchathanissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat