Tutkimus: Metsäteollisuuden tuotteiden ilmastohyödyt tuntemattomia, talousvaikutukset tiedossa

Vain kuusi prosenttia vastaajista tiesi, että puusta voidaan valmistaa akkumateriaaleja.

Tuore kyselytutkimus osoittaa, että suomalaisten kuluttajien tiedot metsäteollisuuden uusimmista tuoteinnovaatioista ja ilmastohyödyistä ovat vielä rajalliset. Metsäteollisuuden merkitys Suomen taloudelle ja hyvinvoinnille on sen sijaan hyvin kuluttajien tiedossa.

Taloustutkimus Oy:n toteuttaman kyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista pitää puusta valmistettujen tuotteiden menekin merkitystä Suomen taloudelle suurena tai melko suurena. Vastaajista 77 prosenttia piti puiden kaatamista hyväksyttävänä silloin, kun huolehditaan uuden metsän kasvattamisesta.

Metsäteollisuuden tuoteinnovaatiot ovat suurelle yleisölle vielä näkymättömiä. Vastaajista vain kuusi prosenttia tunnisti, että puusta voidaan valmistaa akkumateriaaleja. Puupohjaisesta sidosaineesta hammastahnassa tiesi yhdeksän prosenttia ja puupohjaisesta limonadipulloista 17 prosenttia vastanneista.

Metsäteollisuus ry:n tilaamaan Kulutuskäyttäytyminen ja vastuullisuus -kyselyyn vastasi helmi-maaliskuun aikana 3 108 henkilöä. Internetpaneelina toteutetun kyselyn tulosten virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa