Tutkimus: Suomalainen puurakentaminen ansiokasta, halleissa parannettavaa

Juha Eskolin vertailee väitöskirjassaan suomalaista puurakentamista ulkomaiseen.

Monet suomalaiset puurakennushankkeet – uudet puukaupunkialueet, konserttitalot, koulut, päiväkodit, toimisto- ja asuinrakennukset – osoittavat, että puuta osataan hyödyntää täällä ansiokkaasti niin rakennusteknisesti kuin arkkitehtonisestikin, Juha Eskolinin väitöskirjassa todetaan. Parannettavaakin tosin vielä on. Esimerkiksi moniin ulkomaisiin puurakenteisiin halleihin verrattuna suomalaiset urheiluhallien toteutukset vaikuttavat usein teollisuus- tai varastohalleilta.

Väitöskirjassa Eskolin tarkastelee suomalaista suurten puurakenteiden käyttöä suhteessa ulkomaiseen puurakentamiseen. Työssä syvennytään ulkomaisten esimerkkien ja arkkitehtuurin teorian avulla löytämään niitä ominaisuuksia, joilla voidaan tunnistaa, määrittää ja edelleen kehittää suurten puurakenteiden arkkitehtonisia ominaisuuksia.

”Hyviä malliesimerkkejä suurten puurakenteiden arkkitehtonisesti oivaltavasta käytöstä löytyy tällä hetkellä runsaasti Keski-Euroopasta, mutta yhä enemmän myös Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta”, Eskolin toteaa.

Arkkitehtuurin alaan kuuluva väitöskirja tarkastetaan Tampereen yliopistolla ensi perjantaina.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat