UPM:n neuvottelut etenevät Uruguayssa

Jos neuvoteluissa ja valmisteluissa edistytään odotetusti, mahdollisen uuden sellutehtaan valmistelutyöt voitaisiin aloittaa parin vuoden kuluttua.

UPM:n viime kesänä aloittamat keskustelut Uruguayn hallituksen kanssa maan infrastruktuurin kehittämisestä ja edellytyksistä uudelle sellutehdasinvestoinnille ovat edenneet hyvin, yhtiöstä kerrotaan. Useimmista avainkohdista on päästy sopuun, mutta avoimiakin asioita vielä on.

”Joihinkin kohtiin on edelleen löydettävä ratkaisu samalla kun aloitamme kummankin osapuolen vastuut määrittelevän sopimustekstin laadinnan. Olemme keskittyneet ratkaisemaan jäljellä olevat asiat”, UPM:n Uruguayn kehittämishankkeesta vastaava johtaja Jaakko Sarantola kertoo.

UPM:n mahdollista sellutehdasinvestointia edeltää kaksiportainen valmisteluvaihe. Ensin haetaan sopu paikallisista investointiedellytyksistä ja infrastruktuurin kehittämisestä. Toiseen vaiheeseen kuuluu tekninen esiselvitys, lupaprosessi sekä sovittujen infrahankkeiden merkittävä edistyminen. Toinen vaihe vie 1,5-2 vuotta.

Kun nämä kaksi vaihetta saadaan onnistuneesti päätökseen, yhtiö voi aloittaa tavanomaisen sellutehdasinvestointia koskevan valmistelun.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat