Uusi nimi puurakentamisen liiketoiminnan professuuria hoitamaan

Tehtävässä on tarkoitus kehittää suuren mittakaavan puurakentamista.

Vaasan yliopiston puurakentamisen liiketoiminnan kehittämisen professuurina on aloittanut Asta Salmi. Määräaikainen ja tutkimuspainotteinen pesti päättyy vuoden 2021 lopulla.

Tehtävässä on tarkoitus kehittää etenkin suuren mittakaavan puurakentamista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi julkisia rakennuksia, teollisuusrakennuksia ja puukerrostaloja.

puurakentamisen liiketoiminnan kehittämisen professori Asta Salmi
Puurakentaminen on ympäristöteko, varsinkin kun katsotaan rakennuksen koko elinkaarta, Asta Salmi toteaa. (Kuva: Riikka Kalmi)

Kyse on viisivuotisesta lahjoitusprofessuurista, joka käynnistyi jo vuonna 2016. Tuolloin tehtävään valittu Katja Lähtinen jätti kauden kesken ja siirtyi viime vuoden alussa tutkimusprofessoriksi Luonnonvarakeskukseen.

Helsingin kauppakorkeakoulusta väitellyt Salmi on tehnyt pitkän uran professorina eri yliopistoissa, kuten LUT-yliopistossa Lappeenrannassa, Aalto-yliopistossa ja Vaasan yliopistossa. Hän on kokenut kansainvälisen markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen tutkija, joka on tutkinut aiemmin esimerkiksi vastuullisia hankintaketjuja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit

Keskustelut

Kuvat