Uusiutuvilla tehtiin tuotantoennätys

Energiaviraston mukaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettiin viime vuonna sähköä, lämpöä ja biopolttoaineita reilut 130 terawattituntia.

Uusiutuvan energian tuotannossa tehtiin viime vuonna ennätys. Energiaviraston mukaan uusiutuvilla tuotettiin sähköä, lämpöä ja biopolttoaineita reilut 130 terawattituntia, mikä on viitisen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja samalla tuotantoennätys.

Eniten lisääntyi metsäteollisuuden jäteliemillä ja sivutuotteilla tuotettu energia, niiden osuus uusiutuvasta energiasta on yli 60 prosenttia. Suhteellisesti eniten, yli neljänneksen lisääntyi tuulisähkön tuotanto. Sen osuus uusiutuvasta energiasta on tosin vain runsaat kaksi prosenttia.

”Uusiutuvan energian osuus loppukäytöstä vuonna 2016 tulee ylittämään laskentavasta riippumatta 40 prosenttia. Jos tähän lisätään tuontisähkön alkuperä, niin Ruotsin vesi- ja tuulivoiman myötä osuus lähentelee 50 prosenttia”, johtaja Pekka Ripatti totesi Energiaviraston tilaisuudessa tiistaina Helsingissä.

Tuulivoiman kiintiö täynnä

Uusiutuvan energian käyttöä edistetään Energiaviraston hallinnoimalla syöttötariffijärjestelmällä. Viime vuonna järjestelmän laitokset tuottivat sähköä metsähakkeella noin 2 terawattituntia ja tuulivoimalla liki 3 terawattituntia. Tavoitteena on, että vuonna 2020 metsähakkeella tuotetaan 5,3 ja tuulivoimalla 6 terawattituntia sähköä.

Vuonna 2011 voimaan tulleeseen järjestelmään on hyväksytty 103 tuulivoimalaa ja 53 metsähakevoimalaa. Käytännössä tuulivoimaloiden kiintiö on täynnä, metsähakevoimaloille kiintiöitä ei ole.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat