Vaikea alkuvuosi painoi Pölkyn tappiolle

Taivalkosken höyläämöinvestoinnin odotetaan parantavan kannattavuutta.

Pölkky Oy:n viime vuoden liikevaihto supistui 5,5 miljoonalla eurolla 150,2 miljoonaan. Liiketulos putosi miljoona euroa miinukselle, kun vuotta aiemmin tulos oli 0,3 miljoonaa positiivinen.

Kaikki kustannuserät huomioon ottava viimeisen rivin nettotulos oli toista kertaa peräkkäin tappiollinen ja laski 0,3 miljoonan euron miinustuloksesta 1,5 miljoonaa euroa miinukselle.

Yhtiö omavaraisuusaste supistui viidellä prosenttiyksiköllä, mutta säilyi sahayrityksille tavanomaisella tasolla 33,9 prosentissa. Yrityksellä oli velkaa tilikauden lopussa 33,3 miljoonaa euroa.

Työmarkkina- ja koronahäiriöt

Toimitusjohtaja Petteri Virranniemi luonnehtii tulosta heikoksi.

”Tilikauden ennakoitua heikompi tulos johtui pääosin työmarkkinahäiriöistä ja koronapandemian aiheuttamista markkinahäiriöistä.”

Virranniemen mukaan päätös pitää tuotantolaitokset käynnissä läpi kesän osoittautui oikeaksi. Tilikauden toisella vuosipuoliskolla sahatavara- ja jatkojalostusmarkkinat vahvistuivat, mutta markkinoiden piristymisestä huolimatta koko vuoden tulos jäi tappiolliseksi.

Pölkyn investointiohjelman ensimmäinen projekti, Taivalkosken höyläämö, on valmistumassa ja tuotanto käynnistyy kesäkuussa. Yhtiö odottaa, että höyläämö kasvattaa yhtiön liikevaihtoa noin 30 miljoonaa euroa ja parantaa kannattavuutta merkittävästi.

Kuusamon ja Taivalkosken laitosten lisäksi Pölkyllä on painekyllästämö Oulussa. Samaan perheyritysryhmään kuuluva Kajaaniwood-saha ei ole varsinaisesti konserniyritys eikä sisälly tähän tulostarkasteluun.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat