Vapo aloittaa lämpöliiketoimintansa strategisen arvioinnin

Vaihtoehtoina ovat toiminnan jatkaminen yksin tai kumppanin kanssa tai myyminen. Yhtiön mukaan mitään vaihtoehtoa ei ole suljettu pois.

Energiayhtiö Vapo kertoo käynnistäneensä lämpö- ja sähköliiketoimintansa vaihtoehtojen strategisen arvioinnin. Nämä liiketoiminnat on kerätty Nevel-tytäryhtiöön, joka omistaa ja operoi yhteensä yli 130 energiantuotantolaitosta ja noin 40 kaukolämpöverkkoa. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Virossa.

Energiaturpeen käytön on arvioitu puolittuvan Suomessa vuoteen 2025 mennessä, ja Vapon energiaturpeesta saama kassavirta tulee pienenemään. Jotta energialiiketoimintaa pystytään linjaamaan pitkällä aikavälillä, on strategisten vaihtoehtojen tarkastelu nyt tarpeen, yhtiöstä kerrotaan.

”Käytännössä katsotaan, jatketaanko niin kuin ennenkin, löytyykö meille kumppania toiminnan jatkamiseen vai myydäänkö liiketoiminta pois”, viestintäjohtaja Ahti Martikainen Vaposta kertoo.

Tarkastelussa ei ole etukäteen suljettu pois mitään vaihtoehtoa, Martikainen korostaa. Yhtiö tarkastelee pääliiketoiminta-alueidensa vaihtoehtoja säännöllisesti.

Päivitetty 17.00 Ahti Martikaisen kommentilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat