Monimetsä-hankkeelle jatkoa – luonnonhoidosta viestivät nyt myös sarjakuvahahmot

Hankkeessa kerrotaan metsänomistajille ja alan ammattilaisille luonnonhoidosta.

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt jatkaa Monimetsä-hankkeen toimintaa vuosille 2020–2022. Suomen metsäkeskuksen, Tapion, MTK:n, Metsäteollisuus ry:n ja Koneyrittäjien yhteishankkeessa viestitään metsänomistajille luonnonhoidon keinoista ja merkityksestä muun muassa koulutusten, maastoretkien ja videoiden avulla.

”Metsänomistajat haluavat kehittää toimintaansa ympäristön kannalta yhä kestävämmäksi. Kannustamme metsänomistajia tuomaan luonnonhoidon tavoitteet esille hakkuista sovittaessa”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Sanna Kotiharju Metsäkeskuksesta.

Hankkeella on tarjottavaa myös metsäammattilaisille. Siinä on muun muassa kehitetty uusia toimintamalleja vähän käytettyjen luonnonhoitokeinojen käytön lisäämiseksi.

”Metsänomistajalähtöinen ja hakkuukohteen luontoarvot huomioon ottava suunnittelu ja toteutus lisäävät asiakastyytyväisyyttä”, sanoo hankkeelle sisältöjä tuottavan Tapio Oy:n johtava asiantuntija Lauri Saaristo.

Nyt viestintää monipuolistetaan sarjakuvilla. Kamala luonto -sarjan hahmot kommentoivat jatkossa säästöpuita, lahopuita ja suojavyöhykkeitä.

Metsälehti kuuluu Tapio-konserniin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat