Viikonloppuna bongattiin lintuja 12 000 pihalla

Tänä vuonna nähtiin viime vuosia enemmän muun muassa pikkuvarpusia ja pyrstötiaisia.

Viime kesän hyvät säät suosivat pikkuvarpusten pesintöjä, ja varpusia nähtiinkin paljon. (Kuvaaja: Micha Fager)

Viime viikonloppuna järjestettyyn Pihabongaus-tapahtumaan osallistuttiin aktiivisesti. Havaintoja on ilmoitettu jo 12 000 pihalta. Tapahtumassa tarkkaillaan lintuja tunnin ajan omalla pihalla tai muualla ja ilmoitetaan havaitut lajit.

Tänä vuonna nähtiin viime vuosia enemmän muun muassa pikkuvarpusia ja pyrstötiaisia. Ilmeisesti edellisen kesän hyvät säät suosivat pikkuvarpusen pesintöjä. Pyrstötiaisen runsaus taas johtuu sen voimakkaasta syysvaelluksesta, joka toi Venäjällä syntyneitä lintuja Suomeen.

Sen sijaan tavallista vähemmän nähtiin esimerkiksi marjalintuja, kuten tilhiä, koska pihlajanmarjoja ei tällä hetkellä juuri ole. Variksen, harakan ja fasaanin runsaus oli pienempi kuin kertaakaan aiemmin Pihabongauksessa.

Tapahtuman runsaimmat lajit olivat talitiainen, keltasirkku ja sinitiainen. Yleisimmät eli useimmilla pihoilla havaitut lajit olivat talitiainen, sinitiainen ja harakka. Nämä olivat samat kuin viime vuonna.

Kaikkiaan havaintoja ilmoitettiin 93 lajista ja 450 000 lintuyksilöstä. Havaintoja voi ilmoittaa helmikuun alkuun saakka osoitteessa www. pihabongaus.fi.

Birdlife Suomi järjesti tapahtuman nyt jo 14. kerran.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat