Wallenberg-palkinto myönnettiin CLT:n kehittäjälle

Gerhard Schickhoferin panos on ollut keskeinen nostettaessa puun profiilia rakentamisessa, palkintokomitean puheenjohtaja Johanna Buchert arvioi.

Tämän vuoden Marcus Wallenberg -palkinto menee Itävaltaan. Palkinto myönnettiin CLT- eli ristiinliimattuja massiivipuulevyjä kehittäneelle Gerhard Schickhoferille, jonka tutkimusryhmällä on ollut johtava rooli CLT:n tuotannon ja käytön standardeja asetettaessa. Schickhofer työskentelee professorina Grazin teknillisessä yliopistossa.

”Gerhard Schickhoferin omistautuminen CLT:lle on ollut keskeistä, kun puun profiilia on nostettu suurten ja korkeiden rakenteiden rakentamisessa”, palkintokomitean puheenjohtaja, Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Johanna Buchert arvioi. Hänen mukaansa etenkin Schickhoferin työ CLT:n teknisten mahdollisuuksien selvittämisessä arkkitehdeille ja muotoilijoille on ollut merkittävä.

Tutkimustöiden lisäksi Schickhofer on tehnyt CLT:n käytöstä muun muassa käsikirjoja sekä ohjelmistotyökaluja.

Marcus Wallenberg -palkinto myönnetään uraauurtavista tieteellisistä töistä, jotka lisäävät merkittävästi tietoa tai teknistä kehitystä metsäsektorilla. Schickhofer vastaanottaa palkinnon tänään Ruotsissa kuningas Kaarle Kustaalta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat