WWF: Energiapuun kriteerejä tiukennettava

Ympäristöjärjestön mukaan poltettavaksi päätyy jopa yli 300-vuotiasta puuta.

WWF vaatii puun energiakäytön kestävyyskriteerien on tiukentamista. Ympäristöjärjestön mukaan poltettavaksi päätyy puuta, joka on arvokasta metsälajistolle ja toimii myös tärkeänä hiilivarastona.

WWF:n mukaan Kuusamon kaupungin omistamalta maalta löytyi tällä viikolla pinottuna 3 300 kuutiota ikikeloa eli yli 300-vuotiasta pystyyn kuollutta puuta. Puut omistaa paikallinen energia-osuuskunta.

”Bioenergian kestävyyskriteerit eivät estä esimerkiksi ikikelojen polttoa lämpölaitoksissa. Tämä on osoitus siitä, että Euroopan komission kesällä julkaistu ehdotus Uusiutuvan energian direktiivin päivittämisestä ei ole riittävä”, WWF:n johtava metsäasiantuntija Mai Suominen sanoo.

Puupolttoaineilla täytetään 28 prosenttia kaikesta energiantuotannosta. WWF:n mukaan polttoon päätyy puuta, jolle löytyisi käyttöä hiilivarastona, metsälajiston turvaajana ja jatkojalostettuina puutuotteina.

Kommentit (3)

  1. Eikö noista edes olisi ollut rakennuspuiksi. Jos tuo ikikelo on se mitä yleensä tarkoitetaan niin sehän on arvokasta rakennuspuuta hirsiteollisuudessa.

  2. Pinon laadun voi tarkistaa HS:n sivuilta. Ei ehkä ihan rakennuspuuta. Liekkö kaikki edes keloakaan. Lahopuuta toki.

Puukauppa Puukauppa