WWF: EU:lle sitova ja tiukka metsäkatolaki

Suomalainen kuluttaja voi luontojärjestön mukaan tietämättään ostaa kaupasta tropiikin metsäkatoa lisäävän tuotteen.

Suomalaiset voivat tietämättään ostaa tuotteita, jotka ovat aiheuttaneet metsäkatoa tropiikissa. Luontojärjestö WWF vaatii EU:lta sitovaa ja tiukkaa metsäkatolakia, joka estäisi metsäkatotuotteiden myymisen EU:ssa.

WWF:n raportin vuosina 2005–2017 EU:n kulutus aiheutti maailmassa toiseksi eniten trooppista metsäkatoa Kiinan jälkeen. Vuonna 2017 EU vastasi 16 prosentista kansainvälisen kaupan aiheuttamasta trooppisesta metsäkadosta.

“Suomalainen kuluttaja voi edelleen tietämättään ostaa kaupasta tuotteen, joka on aiheuttanut trooppista metsäkatoa. Kuluttajan pitäisi voida luottaa siihen, ttä ostoskoriin ei päädy metsäkatoa”, sanoo WWF:n suojelun neuvonantaja Jussi Nikula.

Nikulan mukaan tulos osoittaa, että tarvitaan kattavaa EU:n lainsäädäntöä, jotta metsäkato voidaan aidosti pysäyttää.

EU valmistelee parhaillaan lainsäädäntöä metsäkadon hillitsemiseksi. Viime vuonna 1,2 miljoonaa EU-kansalaista vetosi EU:hun välttämättömän lain aikaansaamiseksi.

“Suomen hallituksen pitää nyt osoittaa, että se on aidosti sitoutunut ilmastokriisin ja metsäkadon torjuntaan. Suomen on vaadittava EU:lta vahvaa metsäkatolakia”, Nikula toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat