Ympäristöväki vaatii Ruotsin metsäjohtajaa myymään metsänsä

Ruotsissa kiistellään, saako metsäkeskuksen johtaja omistaa metsää.

Ruotsissa on noussut omituinen kiista paikallisen metsäkeskuksen, Skogsstyrelsenin pääjohtaja Herman Sundqvistin asemasta. Ensin Sundqvistia syytettiin yksityisellä sähköpostitilillä tehdystä viestien vaihdosta metsäteollisuuden edustajien kanssa. Yhteydenpito liittyi toimiin Ruotsin valtiollisen television SVT:n kriittisen metsäohjelmaan liittyen.

Viestien vaihto paljastui. Kun SVT vaatii viestittelyä nähtäväkseen, kerrottiin Skogsstyrelsenistä, että pääjohtaja oli hävittänyt viestit.

Tästä seuraten nostettiin esille Sundqvistin ja hänen perheensä mittava metsäomaisuus. Hänen kerrottiin ostaneen metsää myös pääjohtajana toimiessaan. SVT ja Dagens Nyheter kummastelivat, voiko metsälakia valvovan organisaation johtaja omistaa metsää vai syntyykö tästä jääviysongelma.

Ruotsin vasemmistopuolueen ympäristöpoliittinen edustaja Elin Segerlind vaati joko Sundvistia joko luopumaan metsistään tai eroamaan.

”Joko pääjohtaja myy metsänsä, jos hän haluaa pitää pääjohtajan tehtävänsä, tai sitten hänen on sitouduttava pidättäytymään hakkuista pääjohtajakautensa ajan”, jyrähti Segerlind TV4:n uutisissa.

Nyt Sundqvist on kutsuttu Ruotsin elinkeinoministeri Ibrahim Baylanin puhutteluun tekemään selkoa tilanteesta.

Ruotsissa iso media ryöpyttää metsäsektoria vähintään yhtä rankasti kuin meilläkin tällä hetkellä.

”En tiedä, millaista Suomessa on, mutta en osaa kuvitella, että keskustelu voisi teillä olla kovempaa kuin täällä”, totesi Sundqvist Metsälehdelle kesällä 2017 (Metsälehti 2/2017).

Asiasta kertoi sanomalehti ATL.

Suomen metsäkeskuksen johtaja Ari Eini ei ole metsänomistaja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat