Tieliikenteessä viime vuonna yli 14 000 riistaonnettomuutta

Valkohäntäpeurojen kanssa kolaroitiin useimmin, hirvionnettomuudet vähenivät.

Suomen tieliikenteessä sattui viime vuonna yli 14 000 riistaonnettomuutta, Riistakeskus tiedottaa. Vaarallisinta oli marraskuu, jolloin kirjattiin kaikkiaan 2 401 riistaonnettomuutta eli noin kuudesosa kaikista tapauksista. Vähiten onnettomuuksia kirjattiin helmi-maaliskuussa.

Tieliikenteen onnettomuuksissa on ollut mukana niin valkohäntäpeuroja, metsäkauriita, hirviä, metsäpeuroja, villisikoja kuin kuusipeuroja.

Yli puolet riistaonnettomuuksista tapahtui Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Myös Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä tapahtui paljon onnettomuuksia, lähes 20 prosenttia koko maan vahingoista.

Suurin kasvu onnettomuuksien määrässä oli Satakunnassa, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Laskua puolestaan oli eniten Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa ja Lapissa.

Suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui valkohäntäpeurojen ja ajoneuvojen törmäyksissä. Toiseksi eniten kolaroitiin metsäkauriiden kanssa. Eniten viime vuonna vähenivät hirvionnettomuudet, joita tapahtui yhteensä 1 527 kappaletta. Laskua edellisvuodesta oli lähes neljännes.

Luonto Luonto

Kuvat